Nieuw dak

NIEUW DAK

Een nieuw dak laten plaatsen moet nauwkeurig gebeuren zodat u jarenlang vooruit kunt. Om u goed voor te bereiden op de klus leest u hier informatie over de mogelijkheden, kosten en bespaartips.

Dakrenovatie of een nieuw dak?

Allereerst de vraag: Bent u op zoek naar een nieuwe laag dakbedekking voor op uw dak of moet er ook een (nieuwe) dakconstructie geplaatst worden? Voor het compleet vernieuwen van uw dak, inclusief (een gedeelte van de) dakconstructie, bent u hier op het juiste adres. Wilt u enkel een verse laag dakbedekking op uw hellende of platte dak, dan verwijzen wij u naar de pagina dakrenovatie.

Kosten nieuw dak

De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Voor het verwijderen van de oude dakbedekking en het plaatsen van nieuwe dakbedekking kunt u rekenen op de volgende kosten:

 • Plat dak: € 75 – € 100 per m2
 • Hellend dak: € 75 – 130 per m2

Wilt u ook het dakbeschot vernieuwen of dakisolatie aanbrengen? Dan vallen de kosten hoger uit. Houd rekening met de volgende extra kosten:

 • Dakisolatie: € 40 – € 60 per m2
 • Dakbeschot vernieuwen: € 90 – € 150 per m2

Kosten nieuw dak

Prijzen vergelijken

Wilt u weten wat een nieuw dak in voor uw woning exact gaat kosten? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Wanneer is een nieuw dak nodig?

Het dak heeft genoeg body nodig om het eigen gewicht te dragen en het gewicht dat er bovenop komt door diverse weersomstandigheden. Stevige houten balkon vormen deze body. De dakconstructie kunnen we als dakdekkers opbouwen op het dak maar kan ook van te voren op maat gemaakt worden in een fabriek. De dakconstructie hoeft dan alleen nog vastgemaakt te worden aan uw dak. Toch is het niet altijd nodig om het hele dak te vernieuwen. Is de dakconstructie doorgezakt, dan kunnen wij als dakdekkers structuurversterkende balken plaatsen. Bij vochtig gerot hout of aangetaste balken door houtwormen of termieten is vaak wel een compleet nieuw dak nodig. Wat het probleem aan uw dakconstructie is? Dat kunnen we als dakdekkersbedrijf het beste bij u op locatie beoordelen.

Oriëntatiegesprek met ons dakdekkersbedrijf

Als dakdekkers kunnen we enkel een volledig realistisch kostenplaatje opstellen voor het plaatsen van een nieuw dak wanneer wij het project hebben gezien. Heeft u de gratis offertes aangevraagd, dan stellen we voor om uw dak te komen bekijken. Dit gesprek geeft u ook direct de gelegen om al uw vragen te stellen aan een expert. Mogelijke vragen zijn: hoelang het laten plaatsen van een nieuwe dak bij u gaat duren, of u in die periode gewoon thuis kan blijven wonen en wanneer ze de dakdekkers komen werken. Het dak is de beschermer van u en al uw bezittingen, zorg daarom voor een goede voorbereiding zodat u straks niet voor verrassingen komt te staan.

Een vergunning nodig voor een nieuw dak?

Een punt om voorafgaand aan het vervangen van uw dak bij stil te staan is het aanvragen van een vergunning. U dient een vergunning aan te vragen voor het plaatsen van een nieuw dak wanneer:

 • de draagconstructie van het dak wordt aangepast;
 • er een uitbreiding in de hoogte, breedte of dikte van de woning plaatsvindt.

Onder de uitbreiding van het dak kan bijvoorbeeld ook al het isoleren van het dak worden verstaan, dit maakt het dak groter. Informeer daarom altijd voor aanvang van de klus bij uw gemeente en/of ons dakdekkersbedrijf of u een vergunning nodig heeft voor het laten plaatsen van een nieuw dak op uw woning. Houd daarbij in uw achterhoofd dat het verstrekken van een vergunning vaak wel enkele weken in beslag neemt.

Subsidies voor een nieuw dak

Naast een vergunning kunt u uiteraard ook een beroep doen op de gemeente voor subsidies. Voor veel klussen aan huis, zeker bij oude woningen, verstrekken gemeentes regelmatig subsidies. Zij willen graag voldoen aan duurzaamheidsdoelstellingen, pluk daar vooral de vruchten van. Vraag als u toch bij uw gemeente bent naar de subsidiemogelijkheden voor het vernieuwen van uw dak met eventuele extra’s zoals isolatie. Alle beetjes helpen bij deze waardevolle investering in uw huis.

Nieuw dak - 2 - dak

Heeft u buren?

Wanneer uw buren heeft, betrek ze dan ook in het proces en nodig ze uit voor een kop koffie. De kans is namelijk groot dat het dak van de buren ook vervangen dient te worden. Laat u samen een nieuw dak plaatsen dan bespaart u op kosten als voorrijkosten en materiaalhuur. Naast de besparing voorkomt u ook mogelijke zwakke plekken tussen het oude en nieuwe gedeelte van het dak.

Willen uw buren niet mee doen? Licht ze dan wel goed in over het vernieuwen van uw dak. Deze klus kan namelijk enkele dagen tot weken duren en heeft vaak ook invloed op hun dak. Mocht u graag voor een ander soort dakbedekking willen gaan doe dit dan wel in goed overleg, mochten de buren gaan klagen over uw vernieuwde dak (geldt vooral bij het dak op de woning zelf) en de gemeente vindt het dak geen gezicht, dan heeft de gemeente het recht om achteraf op te treden. De gemeente kan dan vaststellen dat er sprake is van ernstige strijd met redelijke eisen van welstand. De strengheid op dit punt verschilt per gemeente maar sta er wel bij stil wanneer u uw hellende of platte dak laat vervangen.

Soort dakbedekking kiezen

Weet u al wat voor soort dakbedekking u op uw nieuwe dak wilt laten plaatsen? Wanneer u uw oude dak gaat vervangen heeft u de keuze om te gaan voor uw oude vertrouwde soort dakbedekking maar wellicht wilt u zich juist wel oriënteren op wat de andere mogelijkheden zijn. Onderstaand ziet u de soorten dakbedekking voor een plat en hellend dak. Meer informatie over de prijzen, levensduur, voor- en nadelen vindt u op de dakbedekking pagina of door te klikken op de dakbedekking die u een interessante optie lijkt.

Plat dak

 • Bitumen

Hellend dak

 • Dakpannen
 • Leien
 • Metaal
 • Riet

Heeft u aanvullende wensen voor uw nieuwe dak?

Dakramen, dakkapellen, isolatie, zonnepanelen, schoorstenen, denk goed na over wat u allemaal op uw nieuwe dak wilt laten plaatsen om het wooncomfort in huis te vergroten. Wilt u bijvoorbeeld meer lichtinval in huis, dan kunnen we als dakdekker direct grote dakramen plaatsen tijdens het vernieuwen van uw dak. Wilt u een lagere energierekening, laat uw nieuwe dak dan direct isoleren. Wij zijn gespecialiseerd in alle klussen op het dak zodat één bedrijf de totale klus voor u kan oppakken en uitvoeren. Denk van tevoren dus alvast na over waar uw nieuwe dak allemaal aan dient te voldoen en bespreek de opties met ons dakdekkersbedrijf.

Nieuw dak - 3 - glasdak

De beste prijs

Het laten plaatsen van een nieuw dak is een grote stap en ook een belangrijke. U wilt zeker weten dat u het juiste dakdekkersbedrijf in de arm neemt die kwaliteit levert voor een realistische prijs. Vraag bij ons een offerte op. Het aanvragen van prijsopgaves is met één aanvraag voor elkaar, gratis en volledig vrijblijvend. Zo kijkt u straks met een tevreden gevoel terug op uw dak vervangen klus en zit u er weer jarenlang perfect beschermt bij.

WhatsApp chat