Marco Dekkers, vakman in dakwerken! nieuw - renovatie - reparatie - dakwerkzaamheden

Dakbedekking plat dak

Dakbedekking plat dak

DAKBEDEKKING PLAT DAK

Uit welke soorten dakbedekking heb ik de keuze voor mijn platte dak, welke materiaal is het beste en wat zijn de kosten voor de klus? Antwoorden op deze vragen vindt u op deze pagina.

Kosten dakbedekking plat dak

Gaat u uw dakbedekking op uw platte dak vervangen? Dan kan de klus op 2 manieren worden uitgevoerd. In de meeste gevallen is het mogelijk om de nieuwe laag dakbedekking over de oude laag aan te brengen. Wilt u direct uw dak laten isoleren of zijn er al vele lagen dakbedekking over uw platte dak aangebracht waardoor het geheel te zwaar begint te worden voor de dakconstructie? Dan moet de complete dakbedekking vervangen worden. Ons dakdekkersbedrijf haalt de oude lagen van uw platte dak en voorziet het dak weer van een verse strakke laag. Wat de kosten zijn voor het laten plaatsen van één van de 3 populairste soorten dakbedekking op een plat dak? Neem contact met ons op.

Onze prijzen zijn inclusief:

  • de dakbedekking naar keuze;
  • arbeidskosten;
  • schoonmaken ondergrond;
  • aanbrengen nieuwe dakrand.

 

Stel u heeft een plat dak van 20 m2 en u kiest ervoor om een nieuwe laag bitumen dakbedekking over de oude laag aan te brengen, dan kost de totale klus u rond de € 900. Is algehele vernieuwing nodig? Dan kost de klus u gemiddeld € 1.600.

Dakbedekking plat dak – 1 – huis

Wat kost de klus voor mijn platte dak?

Zit u in de oriëntatiefase en wilt u graag weten wat de specifieke kosten zijn voor het laten plaatsen van dakbedekking op uw platte dak zonder direct ergens aan vast te zitten? Dat kan. Wij bieden u de mogelijkheid om een offertes aan te vragen.

 

Dakbedekking plat dak - 2- plat dak

Heeft u bijvoorbeeld een plat dak van 20 m2 en wilt u een groendak op uw huidige dakbedekking laten plaatsen, dan kost dit u ongeveer € 1.200. Komt hier ook nog een nieuwe laag bitumen dakbedekking bij, dan komt het totaalplaatje uit op een bedrag van rond de € 2.100. Tip: kijk of uw gemeente een subsidie verstrekt voor het laten plaatsen van een groendak, dit kan op Energiesubsidiewijzer.

Isolatie plat dak

Is de ruimte onder het platte dak onderdeel van uw woonruimte? Dan is het de moeite waard om te overwegen uw platte dak ook direct te laten isoleren. Via het dak gaat er namelijk 30% aan warmte verloren, wat niet bevorderlijk is voor uw energierekening. Er zijn 2 methodes van isolatie bij een plat dak:

  • Isolatie onder de dakbedekking: De isolatielaag komt tussen het dakbeschot en de dakbedekking in. Deze vorm van isolatie heeft de hoogste isolatiewaarde en wordt vooral toegepast wanneer uw dakbedekking aan complete vernieuwing toe is.
  • Isolatie op de dakbedekking: Deze vorm van isolatie wordt toegepast als uw dakbedekking nog in prima staat is, er komen dan waterdichte platen bovenop uw dakbedekking.

Wist u dat u deze investering in gemiddeld 6 jaar gaat terugverdienen dankzij de besparing op uw energierekening? De gemiddelde besparing is rond de € 500 per jaar.

Ook hier grijpen we terug naar het voorbeeld van een plat dak van 20 m2. In dit geval brengt het laten isoleren van uw platte dak een kostenplaatje met zich mee van rond de € 1.200.

Een betrouwbare dakdekker voor de beste prijs? Dat kan!

Wij bieden u namelijk de mogelijkheid om een offerte aan te vragen van ons dakdekkersbedrijf.

WhatsApp chat